Heeboss - Woordenlijst - VRF-systemen

VRF-systeem

Bij een VRF-systeem is het mogelijk om tot 50 binnenunits aan te sluiten op 1 buitendeel, waarbij ook de buitendelen onderling verbonden worden om één centraal systeem te vormen.

Met een totale leidinglengte tussen de buitendelen en de binnendelen van 1000 meter en met een maximaal hoogteverschil van 50 meter vormen deze systemen de ideale oplossing voor middelgrote tot zeer grote kantoren, congrescentra en andere grote gebouwen.

VRF-systemen zijn standaard uitgevoerd als warmtepompsysteem, waarbinnen twee varianten bestaan: het 2-pijpssysteem waarmee gelijktijdig gekoeld of verwarmd kan worden of het 3-pijpssysteem waarmee het mogelijk is om per ruimte onafhankelijk te koelen of te verwarmen.

Het flexibele 3-pijpssysteem vormt de oplossing voor gebouwen met veel variatie in lichtinval en invloed van de zon en biedt tevens de mogelijkheid om de onttrokken warmte van gekoelde ruimtes te benutten voor het verwarmen van andere ruimtes.

Dankzij de energiezuinige werking en hoge COP komen de VRF-systemen in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Optioneel kunnen de VRF-systemen als watergekoeld systeem (voor binnenopstelling) geleverd worden. Ook combinatie met vloerverwarming/vloerkoeling, warmtapwaterproductie en luchtgordijnen behoort tot de mogelijkheden.


Nieuws
News
Reiniging binnenunit
Benieuwd naar de reiniging van een binnenunit? Lees verder
Fumex puntafzuiging
Heeboss Klimaatgroep importeur Fumex Puntafzuiging. Lees verder
Heeboss Lanceert nieuwe website
De nieuwe website van Heeboss is online. Lees verder

NVKL Vianorm VCA