Heeboss - Woordenlijst - Inverter technologie


Inverter technologie

Toepassing van inverter technologie zorgt ervoor dat een airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat.

De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een circa 30% lager energieverbruik dan aan/uit systemen. Dit lagere energieverbruik wordt veroorzaakt doordat bij inverter technologie de geleverde capaciteit continu aangepast wordt aan het setpoint, terwijl bij de conventionele aan/uit technologie de compressor uitgaat zodra de gewenste temperatuur bereikt is. Zodra de temperatuur vervolgens te hoog of te laag wordt zal bij een invertersysteem de geleverde capaciteit verhoogd worden, terwijl bij het aan/uit systeem de compressor volledig opnieuw opgestart moet worden.

Doordat bij inverter technologie de snelheid van de motor aangepast kan worden, zorgt toepassing van deze technologie in airconditioners tevens voor een stillere werking. 

Kortom, vanwege de stabielere temperaturen, het lagere energieverbruik en de stillere werking worden in steeds meer situaties airconditioners met inverter technologie toegepast.


Nieuws
News
Reiniging binnenunit
Benieuwd naar de reiniging van een binnenunit? Lees verder
Fumex puntafzuiging
Heeboss Klimaatgroep importeur Fumex Puntafzuiging. Lees verder
Heeboss Lanceert nieuwe website
De nieuwe website van Heeboss is online. Lees verder

NVKL Vianorm VCA